Webb för unga

Praktiskt taget alla ungdomar mellan 13 och 25 är ute på webben. De är många och de är köpstarka, och de vet vad de vill ha. De är framtidens vuxna. Ändå är få webbplatser anpassade till dem.

Webb för unga av Maria Sundin

Om du vill nå ut till ungdomar måste du bli bättre på att möta deras faktiska behov och krav. De har mindre erfarenhet än vuxna av att söka på webben, och det är svårare för dem att ta sig igenom stora textmängder och förstå komplicerad information. De vill också gärna själva bidra med innehåll och ta till sig information på olika sätt, till exempel genom chatt och webb-tv.

I den här boken får du praktiska tips om hur du skriver, formger och teknikanpassar informationen på din webbplats på ett sätt som ungdomar gillar. Genom intervjuer, fakta och forskning om ungdomar på webben lär du dig mer om ungdomars behov och krav.

Recension i Språktidningen

»Gamlingar är bättre på att hitta på webben än kidsen – en nyhet som kan glädja en och annan teknikförvirrad medåldring. I sin bok Webb för unga ger Maria Sundin och Susanne Rydell mängder av tips på hur en webbdesigner bör tänka för att nå en ung målgrupp. Internet bygger fortfarande till stor del på strukturer från äldre medieformer, som böcker och tidningar, och eftersom ungdomar har mindre erfarenhet än äldre av att läsa stora textmängder, tar det längre tid för dem att hitta och förstå informaion. Även på nätet.«

Språktidningen nr 2 april 2009

Vill du läsa om boken i medierna?

Webb för unga tas upp i följande artiklar: